Waarmee kan ik je helpen?

Scheidingsadvocaat

Scheidingsadvocaat MaasScheidingsadvocaat in Maastricht of omgeving nodig? Advocatenkantoor Maas uit Maastricht is zeer ervaren in familierecht met een specialisatie als scheidingsadvocaat. Trefwoorden voor Advocaat Maas zijn betrouwbaar, integer en betrokken en in alle gevallen is het doel de echtscheiding voor alle partijen zo goed mogelijk te laten verlopen danzij onze scheidingsadvocaat.

Snel meer lezen over:

Bemiddeling bij een echtscheiding

Ik help je als scheidingsadvocaat je graag bij de bemiddeling tijdens de Echtscheiding. Het hele proces help ik je met juridisch advies. Advocatenkantoor Maas heeft veel ervaring met echtscheidingen en staat je graag bij tijdens dit traject. Van te voren zijn de kosten voor mijn dienstverlening als scheidingsadvocaat bekend.

Bij mij krijg je niet ineens te maken met onverwachte kosten. Ik geef je professionele juridische hulp tegen een betaalbaar tarief. Bij Advocatenkantoor Maas kun je op de traditionele manier scheiden, maar ook online scheiden is mogelijk.

Echtscheidingsadvocaat Maastricht

Een echtscheiding is een emotionele gebeurtenis die bij alle partijen vaak veel los maakt. Een goede en gespecialiseerde scheidingsadvocaat kan je deskundig helpen om de scheiding goed af te wikkelen. In alle emoties valt het vaak niet mee om juridisch de juiste beslissingen te nemen en het is dan verstandig hier iemand in mee te laten denken die objectief advies kan geven.

Een echtscheiding bestaat uit verschillende stappen en ik ondersteun je gedurende dit hele traject als scheidingsadvocaat. Ook met al jouw vragen kan je bij mij terecht. Dit kan gaan om praktische vragen, maar ook vragen op financieel gebied of m.b.t. de omgang met de kinderen kan ik je van goed advies voorzien.

Indien ik de vraag niet voldoende kan beantwoorden, kan ik je bovendien in contact brengen met de juiste specialisten uit mijn uitgebreide netwerk van scheidingsadvocaat die jouw vragen betrouwbaar en deskundig kunnen beantwoorden.

Bij scheidingsadvocaat Maas zijn er 2 mogelijkheden:

 • De scheiding wordt geheel in overleg geregeld door beide partijen en Scheidingsadvocaat Maas verzorgt de juridische afwikkeling hiervan. Het verzoekschrift wordt door mijn kantoor opgesteld en ingediend bij de rechtbank. Ook de inschrijving bij de burgerlijke stand wordt door Advocaat Maas geregeld. Deze manier van scheiden is ideaal als partijen in goed overleg hun scheiding willen regelen en kan ook geheel via internet worden geregeld in de vorm van de internetscheiding. Meer informatie over internetscheiding.

 • Scheidingsadvocaat Maas kan ook optreden als advocaat van één van de partijen. Dit gebeurt voornamelijk als partijen het niet met elkaar eens worden. Scheidingsadvocaat Maas behartigt in dit geval de belangen van de ene partij en de andere partij zal een eigen scheidingsadvocaat zoeken. 

Wat moeten wij meenemen naar de scheidingsadvocaat?

Het is altijd belangrijk volgende documenten te verzamelen en mee te nemen naar uw afspraak met de scheidingsadvocaat.

 • Trouwboekje of samenlevingsovereenkomst, indien van toepassing met akte van huwelijkse voorwaarden
 • Hypotheekakte of huurovereenkomst
 • Inzage in uw financiële situatie door een overzicht van uw bankrekeningen en/of spaarrekeningen, jaaropgaven en de laatste drie aangiften van uw inkomstenbelasting
 • Informatie omtrent uw pensioen en verzekeringen
 • Eventueel informatie over schulden

Alimentatie regelen

Het bepalen van de hoogte van de te betalen alimentatie is een belangrijk onderdeel in het proces bij een echtscheiding. Advocaat Maas kan hiertoe een berekening voor je maken, waarbij uiteraard onderscheid wordt gemaakt tussen partneralimentatie en kinderalimentatie. Als scheidingsadvocaat help ik je hier ook graag mee.

Het uitgangspunt is dat ouders naar rato van hun financiële mogelijkheden bijdragen in de kosten van hun kinderen. Deze wettelijke verplichting eindigt in beginsel zodra een kind de leeftijd van 21 jaar bereikt. Advocaat Maas vertel je graag meer over het regelen van alimentatie tijdens een persoonlijk gesprek.

Omgang regelen

Als er kinderen in het spel zijn, dan is een scheiding een stuk meer ingewikkeld. Je wilt de kinderen niet (of in ieder geval zo min mogelijk) belasten met de scheiding. Maar natuurlijk wil je ook dat alles na de scheiding goed geregeld is. Daarom kan ik als scheidingsadvocaat je helpen met het opstellen en onderhandelen van een omgangsregeling. Als het lukt om gezamenlijk duidelijke afspraken te maken, dan zorg ik er voor dat deze worden vastgelegd, bijvoorbeeld in een ouderschapsplan. 

Ook als het niet opgelost kan worden

Kun je er niet uitkomen met de andere ouder? Dan kan ik jou als echtscheidingsadvocaat bijstaan en met de andere ouder (of de advocaat van deze ouder) onderhandelen voor een goede omgangsregeling. Mocht ook hier geen gewenst resultaat uitkomen, dan kan de rechter uitkomst bieden. Ook hier kan ik jou bijstaan.

Beste scheidingsadvocaat in Limburg

Advocatenkantoor Maas heeft al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van recht. Zoek je dus een gespecialiseerde scheidingsadvocaat, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik heb al veel echtscheidingen geregeld, waarbij er een groot deel online scheidingen zijn. Je kunt dus ook bij mij terecht voor een internetscheiding.

Het is belangrijk een scheidingsadvocaat te kiezen die veel ervaring heeft zodat je op een goede manier wordt begeleid in dit emotionele proces. Mr. Maas behoort dankzij jarenlange ervaring en de persoonlijke aanpak tot de top van scheidingsadvocaten in Limburg. Het is uiteraard altijd mogelijk kennis te maken met Mr. Maas tijdens het gratis spreekuur dat dagelijks plaatsvindt.

Tijdens dit spreekuur kan je jouw vragen neerleggen en krijg je hierop indien mogelijk direct antwoord. Tijdens het kennismakingsgesprek bekijken we gezamelijk de haalbaarheid van jouw zaak en bespreken we de mogelijkheden. Dit gesprek kan ook 's avonds plaatsvinden, desgewenst zelfs bij je thuis.

Scheidingsadvocaat Maas is uiteraard ook het juiste aanspreekpunt voor alle bijkomende vragen rondom de echtscheiding zoals de kinder- en partneralimentatie en ouderlijk gezag. Ook voor de ontbinding van een geregistreerd partnerschap ben je bij Advocatenkantoor Maas aan het juiste adres.

Niet zomaar een scheidingsadvocaat

Bij Advocatenkantoor Maas is onderscheidend ten opzichte van andere advocatenkantoren. Zo heb ik een vast laag uurtarief, waarbij alle kosten vooraf al bekend zijn, geef ik ook gefinancierde rechtsbijstand, ben ik gespecialiseerd op het gebied van familierecht, en ben ik bemiddelend als het kan en hard als het moet.

Daarnaast ben ik altijd betrokken en vind ik persoonlijke aandacht één van de belangrijkste punten tijdens het proces. Want niets is fijner dan een samenwerking met een scheidingsadvocaat die je adviseert, naar je luistert en die voor je optreedt bij procedures. 

Scheidingsadvocaat

Werkgebied Adocatenkantoor Maas

Als scheidingsadvocaat is Mr. Maas landelijk werkzaam en ondersteun ik mensen tijdens de echtscheiding uit heel Nederland. Hierbij zal het contact voornamelijk digitaal en telefonisch zijn, aangezien ook de hele echtscheiding online geregeld kan worden. Het advocatenkantoor is gevestigd in Maastricht waar uiteraard ook persoonlijke afspraken gemaakt kunnen worden.

Woon je ver van Maastricht af dan behoren afspraken via Skype tot de mogelijkheden. Woon je in Zuid-Limburg en ben je op zoek naar een scheidingsadvocaat dan ben je ook bij mij aan het juiste adres. 

Scheidingsadvocaat nodig in januari?

De feestdagen zijn achter de rug. De drukte van de decembermaand is voorbij. Tijd voor de aanvraag van een echtscheiding. Niet alleen de periode na de zomervakantie staat bekend om het aantal aanvragen voor echtscheidingen. Tegenwoordig zie ik dit als scheidingsadvocaat ook in januari.

Waarom een echtscheiding in januari?

Direct na oud en nieuw gaat het woord "scheiden" snel omhoog in de zoekmachine Google. Hoe komt het dat nu ineens zoveel mensen op zoek gaan naar een echtscheiding advocaat?

Dit fenomeen komt echter niet alleen in Nederland voor, ook in Groot-Brittannië wordt de eerste maandag van het nieuwe jaar al 'Divorce Day' genoemd door het aantal aanvragen. De opvallende hoeveelheid aanvragen kan te maken hebben met veel verschillende oorzaken. Hieronder staan er een aantal aangegeven:

 • In de decembermaand staan al ongelooflijk veel afspraken vast. Je wacht tot deze drukte voorbij is en alle feestdagen voorbij zijn.
 • Wellicht ga je op vakantie in de kerstvakantie en staat deze al geboekt. Hierdoor wacht je tot na de vakantie.
 • De decembermaand ben je veel samen met jouw partner geweest en hierdoor ontstonden irritaties waardoor je uiteindelijk deze beslissing hebt genomen.
 • Je beseft in een maand dat erg gezellig hoort te zijn, dat de huidige situatie niet zo is als gewenst.

Er zijn nog veel andere redenen waarom je wellicht een echtscheiding januari wilt aanvragen. Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare en persoonlijke Familierecht Advocaat kan je terecht bij Advocatenkantoor Maas. 

Online scheiden

Wist je dat online scheiden ook mogelijk is en je helemaal geen scheidingsadvocaat nodig hebt? Online scheiden is een gemakkelijke manier om je scheiding te regelen. Voor online scheiden is het wel noodzakelijk dat beide partijen op een redelijke en billijke manier overeenstemming hebben bereikt over de manier van procederen en de gevolgen die de echtscheiding met zich meebrengt.

Daarnaast is het van belang dat de verdeling van de boedel geregeld is of dat de overtuiging er is dat dit in onderling overleg geregeld kan worden. Als je aan deze voorwaarden voldoet dan kan online scheiden een uitkomst zijn. En deze manier van scheiden is niet plaatsgebonden, dus waar je ook woont, Maas Advocaten kan optreden als jouw scheidingsadvocaat en je begeleiden in dit proces. 

De scheiding online regelen

Bij Advocatenkantoor Maas kun je gemakkelijk online scheiden. Beide partijen moeten online het Internetscheiding Formulier invullen met alle gegevens. Deze gegevens worden samen gekoppeld door Advocatenkantoor Maas en de scheidingsadvocaat vraagt het verzoek tot echtscheiding aan bij de rechtbank aan.

Hierna hoeft alleen nog de akte ondertekent te worden. De internetscheiding gaat erg gemakkelijk. Het is dan ook goedkoper en gaat sneller dan een traditionele scheiding.

Bij een internetscheiding is het wel belangrijk dat beide partijen met elkaar overweg kunnen en de meeste gegevens al besproken zijn. Ik help je als familierecht advocaat ook graag bij het Online Scheiden en kunnen dit voor heel Nederland regelen.

Online Scheiding Aanvragen

Meer weten?

Een scheiding is een heftig proces en je zult lang niet al je vragen online beantwoord zien. Juist het persoonlijke contact is prettig in deze periode. Daarom ben ik er als scheidingsadvocaat voor jou! Neem gewoon contact op en ik beantwoord jullie eerste vragen vrijblijvend.

Contact

Kennismakingsgesprek

Ik kijk naar de haalbaarheid van je zaak en we bespreken de kosten.

Kan ook ‘s avonds of bij je thuis!

Maak direct een afspraak

Online scheiden

BEZOEKADRES:
SINT MAARTENSLAAN 33
6221 AW MAASTRICHT
043-3510512
INFO@ADVOCATENKANTOOR-MAAS.NL