Waarmee kan ik je helpen?

Online Scheiden

Online Scheiden kan snel, betrouwbaar en voordelig via Advocatenkantoor Maas in Maastricht. Ben je nog in goed overleg met jouw ex-partner en is het mogelijk samen de details van jullie scheiding te bespreken? Dan is online scheiden voor jou wellicht een goede oplossing. 

Advocatenkantoor Maas

Het advocatenkantoor is gevestigd in Maastricht, maar het werkgebied voor online scheidingen is heel Nederland. Wil je echter dat ik alleen jouw belangen behartigen tijdens de echtscheiding dan is dit ook mogelijk.

Hiermee ben ik voornamelijk actief in het zuiden van Limburg. Het kantoor wordt vertegenwoordigd door Advocaat P. Maas en met meer dan twee decennia aan ervaring heb ik reeds vele echtscheidingen en andere zaken op gebied van Familierecht mogen voeren.

Betrouwbaar voor beide partijen

Vertrouwen is een belangrijk kenmerk tijdens een online scheiding en ik hecht hier dan ook veel waarde aan. Het nakomen van afspraken en tijdig informeren over de voortgang is hiervan uiteraard een belangrijk onderdeel.

Ook zal ik als echtscheiding advocaat tijdens een online scheiding altijd beide partijen vertegenwoordigen en dus in elke situatie de beste oplossing voor beide partijen zoeken. Ik ga er hierbij van uit dat je dit ook wenst wanneer je de online scheiding aanvraagt.

Online advocaat

Een online advocaat is alleen mogelijk wanneer jullie samen in goed overleg kunnen scheiden. Bij Advocatenkantoor Maas vind je een specialist in familierecht met een persoonlijke benadering en een nauwkeurige werkwijze. 

Wil je graag online scheiding regelen bij Advocatenkantoor Maas? Ik help je hier graag bij. Advocatenkantoor Maas is gevestigd in Maastricht. Een internetscheiding is door heel Nederland mogelijk, omdat er geen persoonlijk contact voor nodig is. Via het intakeformulier gaat de internetscheiding van start. Ik neem vervolgens contact op om alle punten te bespreken. Het contact gaat telefonisch of via Skype. Je kunt uiteraard altijd contact opnemen.

Scheiding online regelen

Advocatenkantoor Maas heeft op basis van haar ervaring een vragenlijst opgesteld die de basis vormt voor jouw online scheiding. Deze vragenlijst dient door beide partijen ingevuld te worden. Ik verwerk deze informatie vervolgens tot de beschikking die bij de rechtbank ingediend wordt. Alle officiële procedures zullen door Advocatenkantoor Maas worden geregeld en je kunt alles online regelen zonder dat je bij mij op kantoor hoeft te komen. 

Online scheiden

Tegenwoordig kunnen we online steeds meer regelen en ook jouw scheiding kan dus online worden geregeld. Voorwaarde is natuurlijk wel dat jullie gezamenlijk afspraken maken over de beëindiging van jullie huwelijk zodat dit in grote lijnen al op papier staat. Je hoeft niet op kantoor te komen en deze hele procedure zal je dan ook veel geld schelen.

Online scheiden kost bij Advocatenkantoor Maas maximaal € 675,00 all-in en indien je voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt, bedragen de kosten € 234,25 p.p. Het is zeer geschikt als je het eens bent over de verdeling van jullie boedel en in alle redelijkheid en billijkheid overeenstemming hebt bereikt over de zorg van eventuele kinderen, alimentatieberekening en wat er gebeurt met de gezamelijke woning. 

Alimentatieberekening

Wil je online scheiden, maar daarvoor nog wel een alimentatieberekening door Maas Advocatenkantoor laten uitvoeren? Ik voer deze berekening uit voor € 121,00. Voor dit bedrag zal ik je een passende berekening van kinderalimentatie en partneralimentatie toesturen. Deze kan worden gebruikt in de beschikking.

Hoe kan ik het online scheiden in gang zetten?

Willen jullie de scheiding snel regelen, is er al overeenstemming op het gebied van belangrijke zaken als alimentatie, co-ouderschap en verdeling van de inboedel, dan is het bij Advocatenkantoor Maas mogelijk om jullie scheiding snel te regelen. Bovendien is mijn aanpak bij online scheiding voordelig en kunnen jullie je met name richten op de verwerking van dit proces.

Zoals de naam al aangeeft, gebeurt een online scheiding geheel online en ik regel dit dan ook voor personen in heel Nederland. Contact zal plaatsvinden via e-mail of telefoon en elke informatie wordt met beide partijen gecommuniceerd. Je kunt de scheiding direct online in gang zetten door het invullen van het intakeformulier.

Stukken die jullie nodig hebben om online te scheiden

Voordat ik een verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank kan indienen, vraag ik je nadrukkelijk om eerst een aantal stukken naar mij op te sturen. Je dient een recent (maximaal 3 maanden oud) afschrift van de huwelijksakte naar mij op te sturen (deze akte kun je ophalen in de gemeente waar je getrouwd bent).

Daarnaast dien je een recent afschrift van de geboorteakte van ieder minderjarig kind op te sturen en indien je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand dien ik te beschikken over een diagnosedocument (opvragen kan bij het Juridisch Loket).

Ten slotte moet ik beschikken over een door jullie beide ondertekend echtscheidingsconvenant. Dit is niet verplicht, maar ik adviseer echter wel om de afspraken in een convenant vast te leggen. Indien je de afspraken wilt vastleggen, geef je dit aan in het vragenformulier en ontvang je van mij per e-mail een model-echtscheidingsconvenant. 

Procedure Online Scheiden

 • Vul samen het vragenformulier Internetscheiding op deze website in
 • Het ingevulde formulier verstuur je naar Advocatenkantoor Maas
 • Je ontvangt de opdrachtbevestiging en declaratie per mail
 • Na betaling van de declaratie en ontvangst van alle stukken start ik met het concept-verzoekschrift
 • Bespreking van het concept-verzoekschrift bij mij op kantoor of via Skype of Facetime
 • Het goedgekeurde verzoekschrift wordt bij de rechtbank ingediend
 • Ik ontvang van de rechtbank de beschikking en akte van berusting
 • Je ondertekent de akte van berusting en retourneert deze
 • Jouw echtscheiding wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente waar je bent getrouwd
 • Je ontvangt een kopie van de inschrijving
 • Je bent nu officieel voor de wet gescheiden

In totaal zal deze procedure rond 8 weken duren vanaf het moment dat alle benodigde stukken zijn ingeleverd en de declaratie is betaald.

Ouderschapsplan

Wanneer jullie samen kinderen hebben, is het ouderschapsplan een belangrijk onderdeel van het echtscheidingsconvenant. Advocaat Maas kan uiteraard helpen bij het opstellen van dit ouderschapsplan waarbij het ook weer van belang is dat jullie het samen eens zijn over de belangrijke afspraken zoals wie het gezag over de kinderen krijgt en de hoogte van de kinder en partneralimentatie.

Verdeling boedel

Naast alle zaken die geregeld moeten worden voor de kinderen bij een scheiding is ook de verdeling van de boedel vaak een heet hangijzer. Bij scheiden via internet ga ik ervan uit dat jullie de boedel in goed onderling overleg verdelen. Mochten er toch problemen ontstaan, kan ik kijken of ik hierin kan bemiddelen of dat het verstandig is om beide een eigen advocaat te nemen.

Uitgangspunten bij boedelverdeling die jullie kunnen aanhouden zijn:

 • Wij verdelen de boedel volgens een door ons zelf gemaakte lijst.
 • Wij zijn getrouwd onder huwelijkse voorwaarden en weten dus welk deel van de boedel aan wie toebehoort
 • Wij zijn getrouwd in gemeenschap van goederen en verdelen de boedel bij helften. 
 • Wij regelen de verdeling in onderling overleg.

Bij vragen over het scheiden via internet, ouderschapsplan, boedelverdeling of andere vragen kun je altijd contact opnemen

De kosten

Een echtscheiding via internet brengt vele voordelen met zich mee. In tegenstelling tot een reguliere scheiding in de rechtbank is een echtscheiding via internet vele malen sneller geregeld en bovendien vaak nog goedkoper. Wanneer een echtscheiding in de rechtbank plaatsvindt dan komen daar veel extra kosten bij kijken. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan griffier kosten, deurwaarder kosten en je reiskosten. Een reguliere scheiding kan op die manier zomaar €10.000, - kosten.

Online scheiden hoeft gelukkig niet duur te zijn. Je betaalt maximaal € 675,- all in voor je online scheiding. Voor dat geld word tu door een ervaren advocaat geholpen met uw echtscheiding. En heeft een van jullie recht op gefinancierde rechtsbijstand? Dan betaal je voor het hele proces maar € 234,25 per persoon. 

Waarom Online Scheiden bij Advocatenkantoor Maas?

Als jullie nog in goed overleg zijn omtrent de afwikkeling van jullie echtscheiding is online scheiden de ideale manier om snel en voordelig te scheiden. Hierbij kan je bij de specialist in familierecht Advocatenkantoor Maas rekenen op een persoonlijke benadering van een betrouwbare en ervaren advocaat. Je weet dus zeker dat alle zaken rondom jouw scheiding gedegen zijn geregeld. Online scheidingen regel ik voor cliënten uit heel Nederland.

Online scheiden via advocaat of mediator?

Wat past het beste bij jullie situatie? Je online echtscheiding regelen via een advocaat of een mediator? Ik merk dat steeds meer mensen kiezen voor een advocaat, zeker omdat het via een advocaat ook mogelijk is de scheiding snel te regelen en dit ook via internet af te handelen. Zeker bij een snelle vorm van echtscheiding is het prettig te weten dat een ervaren juridisch onderlegde advocaat met je meekijkt en meedenkt.

Dit biedt vaak een toegevoegde waarde voor beide partijen. Zeker als er ook kinderen in het huwelijk zijn, geeft een online scheiding houvast en stabiliteit. Mijn doel is ook altijd duurzame afspraken te maken waar zowel man als vrouw goed mee verder kunnen leven.

Online scheiden gaat sneller

Tot voor kort was de procedure om een huwelijk te ontbinden omslachtig en tijdrovend. Daarbij moest je meestal een flinke zak met geld meenemen om de instanties, die noodzakelijk met de scheiding te maken hadden, te kunnen betalen. Scheiden was als het ware big business, net als trouwen overigens. Maar met de komst van internetscheiding zijn veel zaken een stuk eenvoudiger geworden. En dat past in deze tijdgeest waar je zelf de touwtjes zoveel mogelijk in handen houdt.

Hebben jullie geen wrok naar elkaar toe, is alles netjes vastgelegd, zijn jullie het over alles eens en is er geen speld tussen de aangeleverde informatie te krijgen? Waarom dan moeilijk doen als het makkelijk kan. Het is nooit leuk en dat zal het nooit worden, maar des te sneller jullie dit samen afhandelen des te sneller beide weer vooruit kunnen kijken en jullie dit achter julliezelf kan laten.

Wil je gebruik maken van de mogelijkheid voor een snelle scheiding? Klik dan hieronder om een internetscheiding aan te vragen. 

INTERNETSCHEIDING AANVRAGEN

Meer informatie nodig, zoals over de procedure, wat precies aan te leveren, de kosten en hoe alle stappen eruit zullen gaan zien? Neem dan hier contact met mij op

Scheiden na de zomervakantie

De zomervakantie blijkt een periode te zijn waarin veel mensen besluiten te gaan scheiden. Dit geldt ook voor de periode na de feestdagen. Door langere tijd samen te zijn kunnen spanningen zo ver oplopen dat het huwelijk niet in stand kan worden gehouden.

Ben je terug van zomervakantie en wil je met mij de mogelijkheden van een echtscheiding bespreken? Je kunt ten alle tijde contact met mij opnemen.

Van flitsscheiding naar online scheiden

Snel en efficiënt scheiden is niet helemaal nieuw. Tot enkele jaren geleden bestond er zoiets als de flitsscheiding. Een echte scheiding was dat overigens niet, het was een maas in de wet die werd gebruikt om zonder tussenkomst van een (dure) advocaat te kunnen scheiden.

De enige noodzakelijke instantie was een notaris. Als je in vrede uit elkaar ging was deze flitsscheiding een ideale optie. De notaris zette eerst het huwelijk om in een Geregistreerd partnerschap, want dat kon, en vervolgens werd die door de notaris ontbonden.

Convenant tegen een kleine meerprijs

Online scheiden is geschikt voor mensen die snel de boel geregeld willen hebben en het op alle fronten met elkaar eens zijn. Dus je vraagt alleen een online scheiding aan als er géén sprake is van slaande ruzie of onenigheid. Is dat wel het geval is het aan te raden de traditionele weg te bewandelen.

Als er kinderen in het spel zijn dan wordt er door advocaat Maas indien gewenst (tegen meerprijs) een voorstel voor kinder en partneralimentatie opgemaakt. In een convenant worden alle afspraken die jullie onderling maken wettelijk vastgelegd.

CONTACT OPNEMEN

Veelgestelde vragen

Over online scheiden worden veel vragen gesteld. Hier zal ik kort antwoord geven op een aantal van deze vragen. Wil je nog meer te weten komen? Klik dan even rechts op de knop 'Veelgestelde vragen'.

Voor wie is online scheiden bedoelt?

Online scheiden is bedoelt voor mensen die aan twee voorwaarden voldoen. Allereerst is het van belang dat jij en je (ex)partner in alle redelijkheid en billijkheid overeenstemming hebben bereikt over de manier van procederen en de gevolgen die de echtscheiding met zich meebrengt. Ten tweede is het belangrijk dat je het eens bent over de verdeling van de boedel of dat je in de overtuiging bent hier samen uit te komen. Voldoe je aan deze twee voorwaarden? Dan is online scheiden een mogelijkheid.

Is online scheiden plaatsgebonden?

Deze manier van scheiden is niet plaatsgebonden. Dat betekent dat als jij in Groningen woont, Maas Advocaten jou gerust kan helpen met online scheiden. Het proces is voor jou volledig online, en ik zorg er voor dat de papieren bij het juiste arrondissement worden ingediend.

Hoe lang duurt het voordat de scheiding officieel is?

Bij online scheiden duurt het ongeveer 8 weken totdat de scheiding in het register van de burgerlijke stand is toegevoegd. Deze acht weken worden gerekend vanaf het moment dat alle stukken in mijn bezit zijn en de declaratie betaald is.  

Snel scheiden met één advocaat?

Veelgestelde Vragen

 

online scheiden