Waarmee kan ik je helpen?

Scheidingsadvocaat Maastricht

Scheidingsadvocaat in Maastricht of omgeving nodig? Advocatenkantoor Maas uit Maastricht is zeer ervaren in familierecht met een specialisatie in echtscheiding. Trefwoorden voor Advocaat Maas zijn betrouwbaar, integer en betrokken en in alle gevallen is het doel de echtscheiding voor alle partijen zo goed mogelijk te laten verlopen danzij onze scheidingsadvocaat Maastricht.

Scheidingsadvocaat Maastricht

Een echtscheiding is een emotionele gebeurtenis die bij alle partijen vaak veel los maakt. Een goede en gespecialiseerde scheidingsadvocaat Maastricht kan je deskundig helpen om de scheiding goed af te wikkelen. In alle emoties valt het vaak niet mee om juridisch de juiste beslissingen te nemen en het is dan verstandig hier iemand in mee te laten denken die objectief advies kan geven.

Een echtscheiding bestaat uit verschillende stappen en ik ondersteun je gedurende dit hele traject als scheidingsadvocaat Maastricht. Ook met al jouw vragen kan je bij mij terecht. Dit kan gaan om praktische vragen, maar ook vragen op financieel gebied of m.b.t. de omgang met de kinderen kan ik je van goed advies voorzien.

Indien ik de vraag niet voldoende kan beantwoorden, kan ik je bovendien in contact brengen met de juiste specialisten uit mijn uitgebreide netwerk van scheidingsadvocaat die jouw vragen betrouwbaar en deskundig kunnen beantwoorden.

Bij Scheidingsadvocaat Maas zijn er 2 mogelijkheden:

  • De scheiding wordt geheel in overleg geregeld door beide partijen en Scheidingsadvocaat Maas verzorgt de juridische afwikkeling hiervan. Het verzoekschrift wordt door mijn kantoor opgesteld en ingediend bij de rechtbank. Ook de inschrijving bij de burgerlijke stand wordt door Advocaat Maas geregeld. Deze manier van scheiden is ideaal als partijen in goed overleg hun scheiding willen regelen en kan ook geheel via internet worden geregeld in de vorm van de internetscheiding. Meer informatie over internetscheiding.

  • Scheidingsadvocaat Maas kan ook optreden als advocaat van één van de partijen. Dit gebeurt voornamelijk als partijen het niet met elkaar eens worden. Scheidingsadvocaat Maas behartigt in dit geval de belangen van de ene partij en de andere partij zal een eigen scheidingsadvocaat Maastricht zoeken. 

Betrouwbare en ervaren echtscheidingsadvocaat Maastricht

Advocatenkantoor Maas is een kleinschalig advocatenkantoor gevestigd in Maastricht. Op Advocatenkantoor Maas is betrokkenheid en persoonlijke aandacht ontzettend belangrijk. Iedere zaak en ieder cliënt is weer anders, waardoor ik altijd meedenken met de mogelijkheden voor jou. Familierecht is maatwerk. Vertrouwen en deskundige bemiddeling staan bij mij hoog in het vaandel. Ik ben een scheidingsadvocaat Maastricht met een specialisatie in echtscheidingen. Door de jarenlange ervaring en de deskundigheid, kan ik je goed helpen als scheidingsadvocaat Maastricht. Dagelijks ben ik bezig met het correct afwikkelen van echtscheidingen, dit al ruim 20 jaar. Ik zorg ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken om het juridische gedeelte van de scheiding.

Scheidingsadvocaat Maastricht

Online of traditionele echtscheiding?

Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om een online echtscheiding aan te vragen. Dit kan je ook doen bij Advocatenkantoor Maas. Als scheidingsadvocaat Maastricht kan je bij mij terecht voor een internetscheiding en traditionele echtscheidingen. Online scheidingen zijn over het algemeen goedkoper, eenvoudiger en sneller. Dit is een goede optie wanneer jij en jouw voormalig partner goed uit elkaar gaan. Wanneer dit niet het geval is, raad ik aan om een traditionele echtscheiding aan te vragen. Het contact gaat dan persoonlijker en ik bemiddel dan met de advocaat van je voormalige partner. Advocatenkantoor Maas kan ook echtscheidingsadvocaat zijn van beide gevallen. Ook dit raad ik alleen aan wanneer jullie goed uit elkaar gaan.

Wat moeten wij meenemen naar de scheidingsadvocaat?

Het is altijd belangrijk volgende documenten te verzamelen en mee te nemen naar uw afspraak met de scheidingsadvocaat Maastricht.

  • Trouwboekje of samenlevingsovereenkomst, indien van toepassing met akte van huwelijkse voorwaarden
  • Hypotheekakte of huurovereenkomst
  • Inzage in uw financiële situatie door een overzicht van uw bankrekeningen en/of spaarrekeningen, jaaropgaven en de laatste drie aangiften van uw inkomstenbelasting
  • Informatie omtrent uw pensioen en verzekeringen
  • Eventueel informatie over schulden

Alimentatie regelen

Het bepalen van de hoogte van de te betalen alimentatie is een belangrijk onderdeel in het proces bij een echtscheiding. Advocaat Maas kan hiertoe een berekening voor je maken, waarbij uiteraard onderscheid wordt gemaakt tussen partneralimentatie en kinderalimentatie. Als scheidingsadvocaat Maastricht help ik je hier ook graag mee.

Het uitgangspunt is dat ouders naar rato van hun financiële mogelijkheden bijdragen in de kosten van hun kinderen. Deze wettelijke verplichting eindigt in beginsel zodra een kind de leeftijd van 21 jaar bereikt. Advocaat Maas vertel je graag meer over het regelen van alimentatie tijdens een persoonlijk gesprek.

Omgang regelen

Als er kinderen in het spel zijn, dan is een scheiding een stuk meer ingewikkeld. Je wilt de kinderen niet (of in ieder geval zo min mogelijk) belasten met de scheiding. Maar natuurlijk wil je ook dat alles na de scheiding goed geregeld is. Daarom kan ik als scheidingsadvocaat je helpen met het opstellen en onderhandelen van een omgangsregeling. Als het lukt om gezamenlijk duidelijke afspraken te maken, dan zorg ik er voor dat deze worden vastgelegd, bijvoorbeeld in een ouderschapsplan. 

Ook als het niet opgelost kan worden

Kun je er niet uitkomen met de andere ouder? Dan kan ik jou als scheidingsadvocaat Maastricht bijstaan en met de andere ouder (of de advocaat van deze ouder) onderhandelen voor een goede omgangsregeling. Mocht ook hier geen gewenst resultaat uitkomen, dan kan de rechter uitkomst bieden. Ook hier kan ik jou bijstaan.

Scheidingsadvocaat Maastricht

Advocatenkantoor Maas kan je helpen bij het regelen van een scheiding. Als scheidingsadvocaat Maastricht heb ik klanten uit heel Zuid-Limburg. Online scheiden kan in heel Nederland. Het contact gaat dan online en telefonisch, waardoor het niet uitmaakt waar je woont. Advocatenkantoor Maas heeft dagelijks een gratis inloopspreekuur waar je terecht kunt voor juridisch advies Maastricht. Het advocatenkantoor is gevestigd in Maastricht en ik ben met juridisch advies actief in Zuid-Limburg (HeerlenBeek). Naast deze regionale activiteit ben ik landelijk actief als dienstverlener op het gebied van Online Scheidingen.

Contact

Wil je een afspraak maken voor juridisch advies Maastricht? Als je naar het inloopspreekuur komt, is het verstandig eerst even telefonisch contact met het kantoor op te nemen aangezien de tijden dagelijks kunnen verschillen.

Desgewenst kan ik ook 's avonds afspreken en ik kom ook graag naar je thuis voor een overleg.

IK WIL EEN AFSPRAAK MAKEN

BEZOEKADRES:
SINT MAARTENSLAAN 33
6221 AW MAASTRICHT
043-3510512
INFO@ADVOCATENKANTOOR-MAAS.NL