Waarmee kan ik je helpen?

Gratis inloopspreekuur advocaat

Een echtscheiding aanvragen kost vaak veel geld. Ben je op zoek naar een goedkope advocaat om de echtscheiding te realiseren? Dankzij een internetscheiding kan je veel geld en tijd besparen. Loop binnen bij de gratis inloopspreekuur advocaat van Maastricht en omstreken en bespreek de mogelijkheden!

Vrijblijvend kennismakingsgesprek met de gratis inloopspreekuur advocaat

Liever eerst een overleg? Wat jouw vraag ook is, als het om familierecht gaat, behartig ik als gratis inloopspreekuur advocaat je belangen en maak ik graag een afspraak voor een kennismaking. Tijdens dit gesprek bespreken we de kosten en natuurlijk ook naar de haalbaarheid van je zaak. 

Maak direct een afspraak

Kom langs tijdens het gratis spreekuur. Meer weten over het gratis spreekuur? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.

Stappenplan scheiden

Tijdens een scheiding word je vaak overvallen met emoties. Het duurt even voordat je al deze emoties kunt verwerken. Tijdens dit proces zal je al veel afspraken moeten maken en beslissingen moeten nemen. Je vindt hier een stappenplan scheiden met de belangrijkste stappen waar je over na moet denken. Probeer alle stappen op jouw eigen manier uit te voeren en geen overhaaste beslissingen te nemen. Het is belangrijk dat je het verwerken van alle emoties ook de ruimte geeft. Als gratis inloopspreekuur advocaat geef ik je hier graag advies in. 

Stap 1: neem een scheidingsadvocaat in de hand

Na het nemen van het besluit om een echtscheiding aan te vragen, is het belangrijk dat je de juiste hulp krijgt. Een familierechtadvocaat heeft veel ervaring met het afhandelen van een scheiding. De juiste advocaat weet erg goed hoe de situatie het beste aangepakt kan worden en wat er moet gebeuren. Je kunt ervoor kiezen om een scheidingsadvocaat in de hand te nemen die beide partijen vertegenwoordigt. Jullie kunnen ook beide een eigen advocaat in de hand nemen. Wanneer jullie het goed samen kunnen afhandelen, duurt de procedure minder lang.

Stap 2: de scheiding aanvragen

Wanneer jullie beide een scheidingsadvocaat hebben, kan de scheiding aangevraagd worden. De scheiding wordt aangevraagd bij de rechter. De advocaat neemt deze taak op zich. De scheiding kan tegenwoordig ook online aangevraagd worden, mits het contact met uw ex-partner nog goed genoeg is om met elkaar te kunnen communiceren. Wij zorgen ervoor dat beide partijen met een goed gevoel hun blik op de toekomst kunnen richten.

Stap 3: een financieel plan maken na de scheiding

Een goed financieel plan is erg belangrijk bij een echtscheiding. Het gaat hierbij vaak om de zorg van de kinderen en de hoogte van de partner- en kinderalimentatie. Er moet daarnaast een plan komen voor het verdelen van de bezittingen en de schulden. Jullie advocaat zal dit vastleggen in het scheidingsconvenant. Deze wordt vervolgens door de rechter beoordeeld en bekrachtigd. Als gratis inloopspreekuur advocaat kan ik je helpen bij de alimentatieberekening.

Stap 4: voor de kinderen afspraken maken

Er zullen afspraken gemaakt moeten worden over de omgang met de kinderen in een omgangsregeling. Bij een scheiding met kinderen wordt ook vaak een ouderschapsplan gemaakt. Hierin staan alle afspraken met betrekking tot de kinderen. Denk vooral in het belang van de kinderen en de voor hen gewenste situatie. Wanneer de kinderen oud genoeg zijn, kan je dit ook met hen overleggen. Alle afspraken voor de zorg, opvoeding en kinderalimentatie worden in het verzoekschrift opgesteld.

Stap 5: scheiding bij de rechtbank

Na het maken van de afspraken, gaan jullie naar de rechtbank voor de echtscheiding. De rechter bekijkt hier de punten waar jullie niet samen uitkomen en bepaalt de tijdelijke hoogte van de alimentatie en de omgang van de kinderen. Na de uitspraak van de rechter zijn jullie officieel gescheiden. De uitspraak van de rechter wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand en in sommige gevallen in het huwelijksgoederenregister bij de griffie van de rechtbank. Jullie advocaat schrijft de beschikking binnen 6 maanden in. Bekijk ook de checklist van de Rijksoverheid over scheiden of uit elkaar gaan.

Een online scheiding

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen scheiden aan de hand van een online echtscheiding. Dit komt doordat het erg eenvoudig en snel verloopt. Daarnaast bespaar je een hoop kosten. Een online scheiding is alleen mogelijk wanneer er al overeenstemming is op het gebied van alimentatie, co-ouderschap en de verdeling van de inboedel. Een internetscheiding gaat geheel online, zowel het realiseren van de echtscheiding als het contact met de advocaat. Advocatenkantoor Maas kan zo een internetscheiding realiseren in heel Nederland. Bij een scheiding via het internet behandel ik, als gratis inloopspreekuur advocaat, beide partijen gelijk en zullen ook beide partijen gelijkwaardig worden geïnformeerd.

Tijd & kosten besparen

Een online scheiding regelen bespaart je een hoop kosten en veel tijd ten opzichte van een normale scheiding. Via Advocatenkantoor Maas kunt je zeer eenvoudig een online scheiding aanvragen. Je vraagt een internetscheiding aan tegen een vast tarief dat vooraf al bekend is. Door de lage kosten is het een goedkope advocaat voor jouw echtscheiding. Tegen de betaalbare kosten ben je wel verzekerd van deskundige, onpartijdige en professionele gratis inloopspreekuur advocaat. Een online scheiding duurt gemiddeld slechts 8 weken.

Goedkope advocaat Maastricht

Wil je jouw scheiding online regelen, maar moet de alimentatie nog wel berekend worden? Advocaten kantoor Maas kan als advocaat alimentatie de kinderalimentatie en partneralimentatie voor je berekenen. Ook hierin bied ik je een goedkope en gratis inloopspreekuur advocaat aan en voor slechts €121,00 stuur ik de berekening naar je toe. Deze alimentatieberekening kan gebruikt worden in de beschikking.

 gratis inloopspreekuur advocaat