Waarmee kan ik je helpen?

Advocaat alimentatie

Na een echtscheiding dienen ouders bij te dragen aan de kosten van hun kinderen. Het berekenen van deze kosten, de kinderalimentatie, is maatwerk. Een goede aanpak zorgt ervoor dat dit nauwkeurig wordt berekend. Ben je op zoek naar een advocaat voor de alimentatie? Advocatenkantoor Maas heeft veel ervaring en kan je hierbij van dienst zijn.

Kinderalimentatie berekenen

Ouders moeten bijdragen aan de kosten van hun kinderen, dit is op basis van hun financiële mogelijkheden. Er wordt dan rekening gehouden met het inkomen, het vermogen en mogelijk te verwerken inkomen. Het berekenen van de kosten van kinderen wordt gedaan aan de hand van de tabellen van het NIBUD en de TREMA-normen. Naast de bedragen die uit deze tabellen komen, mag er in een alimentatieberekening extra kosten worden opgevoerd. Vaak gaat het hierbij om kosten voor school, bijlessen, diëten en oppas of opvang. Bij de alimentatieberekening wordt ook rekening gehouden met een eventueel kindgebonden budget en de zorgkorting in verband met de omgangsregeling.

De alimentatie berekening is niet eenvoudig en moet erg zorgvuldig gebeuren. Onze advocaat alimentatie heeft veel ervaring in het berekenen van kinderalimentatie. Wij kunnen dit voor je overnemen en je hierover adviseren.

Partneralimentatie berekenen

Voor voormalig partners is het in veel gevallen mogelijk om partneralimentatie te vragen. Na een huwelijk of een geregistreerd partnerschap van langer dan vijf jaar met kinderen kan er partneralimentatie worden aangevraagd tot 12 jaar na de scheiding. Wanneer je alleen samen heeft gewoond, is er geen wettelijke mogelijkheid om partneralimentatie aan te vragen.

Bij het berekenen van de partneralimentatie is een advocaat alimentatie in de hand nemen erg verstandig. Advocatenkantoor Maas hanteert de TREMA-normen en werkt jouw aanvraag met maatwerk en met een goede aanpak uit. Wij hebben veel kennis en ervaring wanneer het gaat om alimentatieberekeningen.

Advocaat alimentatie

De alimentatie-indexering

Jaarlijks verhoogd het Ministerie van Justitie de kinderalimentatie en partneralimentatie met een vast percentage. Het wettelijk indexeringspercentage van 2018 bedraagt 1,5%.

Advocaat alimentatie 

Het berekenen van alimentatie, kinder en partneralimentatie, is precisie werk. Het moet ontzettend nauwkeurig gebeuren. Daarnaast komen er vaak veel dingen bij kijken die erg onduidelijk kunnen zijn. Een advocaat alimentatie weet precies wat er berekend moet worden en wat er bij komt kijken. Het is dan ook verstandig de alimentatie te laten berekenen bij Advocatenkantoor Maas. Je bent er dan van verzekerd dat het goed, met maatwerk en een juiste aanpak wordt berekend.

Wij zijn een goedkope advocaat en berekenen de alimentatie al voor €121,00.

Wij zijn gespecialiseerd in familierecht en kunnen je ook helpen bij de echtscheiding, online internetscheiding of een omgangsregeling.

BEZOEKADRES:
SINT MAARTENSLAAN 33
6221 AW MAASTRICHT
043-3510512
INFO@ADVOCATENKANTOOR-MAAS.NL