Waarmee kan ik je helpen?

Echtscheiding via Internet

Scheiden is natuurlijk nooit leuk maar dan is het natuurlijk wel fijn als het snel geregeld is. Wanneer je snel en voordelig wilt scheiden dan is een echtscheiding via internet misschien wel wat voor jou. Bij advocatenkantoor Maas in Maastricht kan jij je online scheiding regelen.

Waarom een Echtscheiding via internet?

Een echtscheiding via internet brengt vele voordelen met zich mee. In tegenstelling tot een reguliere scheiding in de rechtbank is een echtscheiding via internet vele malen sneller geregeld en bovendien vaak nog goedkoper. Wanneer een echtscheiding in de rechtbank plaatsvindt dan komen daar veel extra kosten bij kijken. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan griffier kosten, deurwaarder kosten en je reiskosten. Een reguliere scheiding kan op die manier zomaar €10.000, - kosten.

Een echtscheiding via internet is aan de andere kan veel goedkoper. Bij advocatenkantoor Maas kun je al online scheiden voor €675,- en als je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand dan kost een echtscheiding via internet je slechts €234,25
Wil je weten of jij in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand? Neem dan contact met mij op.

Neem contact op

echtscheiding via internet

Hoe werkt een echtscheiding via internet?

Wanneer je gebruik wenst te maken van een echtscheiding via internet dan is het van belang dat jij en je partner het eens zijn over de voorwaarden die jullie beide stellen aan de scheiding. Wanneer dit niet het geval is kan ik hierin bemiddelen voor jullie. Vervolgens vul je het aanvraag formulier op deze website in en zal ik binnen 2 dagen contact met je opnemen om de scheiding via internetnet in gang te zetten.

Eerst zal ik het verzoekschrift bij de rechtbank indienen. Zodra de rechtbank jouw echtscheiding heeft uitgesproken en de gemaakte afspraken in een beschikking heeft vastgelegd, zal ik deze beschikking in de registers van de burgerlijke stand inschrijven. Hiervoor wordt een akte van berusting toegezonden die je moet ondertekenen. Daarmee kan ik de echtscheidingsbeschikking laten inschrijven en ben je officieel gescheiden.

Echtscheiding via internet aanvragen

Over welke stukken dien ik te beschikken? 

Voordat ik een verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank kan indienen, vraag ik je nadrukkelijk om eerst een aantal stukken naar mij op te sturen. Je dient een recent (maximaal 3 maanden oud) afschrift van de huwelijksakte naar mij op te sturen (deze akte kun je ophalen in de gemeente waar je getrouwd bent). Daarnaast dien je een recent afschrift van de geboorteakte van ieder minderjarig kind op te sturen en indien je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand dien ik te beschikken over een diagnosedocument (opvragen kan bij het Juridisch Loket). Ten slotte moet ik beschikken over een door jullie beide ondertekend echtscheidingsconvenant. Dit is niet verplicht, maar ik adviseer echter wel om de afspraken in een convenant vast te leggen. Indien je de afspraken wilt vastleggen, geef je dit aan in het vragenformulier en ontvang je van mij per e-mail een model-echtscheidingsconvenant. 

echtscheiding via internet

 

Kennismakingsgesprek

Ik kijk naar de haalbaarheid van je zaak en we bespreken de kosten.

Kan ook ‘s avonds of bij je thuis!

Maak direct een afspraak