Waarmee kan ik je helpen?

Jonge stellen gaan vaker uit elkaar

Geplaatst: 26-06-2018

Steeds vaker gaan stellen ongehuwd of gehuwd uit elkaar op jonge leeftijd. 1 op de 3 vrouwen hebben op 40-jarige leeftijd al eens een relatiebreuk gehad.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat steeds meer vrouwen op jonge leeftijd al een heftige relatiebreuk hebben meegemaakt. Ze zijn op de leeftijd van 40 jaar al eens gescheiden geweest of ongehuwd uit elkaar gegaan. Tegenwoordig gaan vooral stellen vroeg uit elkaar nadat ze ongehuwd samen hebben gewoond.

Jonge stellen gaan vaker uit elkaar vergeleken met vroeger

Vroeger waren veel minder stellen op jonge leeftijd uit elkaar. Slechts 11 procent van de vrouwen heeft in de jaren 80 een relatiebreuk meegemaakt. Nu heeft ruim 30% van de 40-jarige vrouwen dat meegemaakt. Het aantal echtscheidingen is ongeveer gelijk gebleven alleen zijn er tegenwoordig meer ongehuwde relaties die worden verbroken.

Meer totaal aantal echtscheidingen

Wanneer je op je 40ste nog niet bent gescheiden, is dit geen belofte dat dit niet meer gebeurd. Echtscheidingen gebeuren tegenwoordig veel vaker op latere leeftijd. Dit blijkt ook uit het totale aantal echtscheidingen. In 1971 was het totale aantal echtscheidingen 12% van alle huwelijken en in 2015 was dit toegenomen tot bijna 40 procent. Dit is dus meer dan verdubbeld! De enorme stijging geeft dan ook aan dat de huwelijken tegenwoordig minder stabiel zijn en vaker eindigen in een scheiding.

Contact met Advocatenkantoor Maas

Bij Advocatenkantoor Maas kan je altijd helpen met het beëindigen van een geregistreerd partnerschap, een echtscheiding, verbreking samenleving of een internetscheiding. Je kan vrijblijvend contact opnemen of kom langs bij ons gratis spreekuur. 

Nieuws overzicht