Waarmee kan ik je helpen?

Meer scheidingen op latere leeftijd

Geplaatst: 29-05-2018

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat steeds meer mensen op latere leeftijd besluiten om te scheiden. Het aantal zestigers dat een scheiding aanvraagt is in de afgelopen tien jaar verdubbeld.

Na vele jaren uit elkaar

Tegenwoordig ben je op je 65ste nog helemaal niet zo oud. Je hebt misschien nog wel meer dan 20 jaar te leven. Vaak zijn stellen lang bij elkaar gebleven vanwege werk, een huis en kinderen. Wanneer de kinderen de deur uit zijn en je bijna stopt met werken, is het tijd om aan jezelf te denken. Je bedenkt wat je tijdens je pensioen wilt doen en ziet het niet zitten deze kostbare tijd te delen met je huidige partner. Het is een ontzettend moeilijke beslissing, omdat je al zolang samen bent. Toch nemen steeds meer mensen de beslissing om te scheiden op hun zestigste. Dit blijkt uit het aantal zestigers dat gaat scheiden. In de afgelopen tien jaar is dit verdubbeld.

Een scheiding aanvragen kost veel geld, hierin biedt voor sommige stellen het pensioen de uitkomst. Er komt meer geld vrij waardoor het financieel makkelijker wordt om uit elkaar te gaan. Bij Advocaat Maas kan je online een scheiding aanvragen. Dit is erg voordelig en gaat erg snel. Een standaard scheiding is ook mogelijk, dit is vaak verstandiger wanneer beide partijen minder goed overweg kunnen.

Lees het verhaal van twee zestigjarige exen die hebben besloten te scheiden en hun ervaring delen hier.

Nieuws overzicht