Waarmee kan ik je helpen?

Meer scheidingen door Corona

Geplaatst: 21-07-2021

Vanaf het moment dat de coronacrisis begon, heeft de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) gewaarschuwd voor meer scheidingen. In de eerste periode van de pandemie was er geen echte piek te zien in het aantal scheidingen. Nu de pandemie voortduurt zien we echter het aantal scheidingen toenemen. Hoe langer en vaker mensen thuis zaten, hoe meer scheidingen er werden geregistreerd. Hoe kan dit?

Samen thuiszitten

Veel echtparen en gezinnen werden door de coronacrisis gedwongen om samen thuis te zitten. Thuis werken en niet naar buiten kunnen, zorgen ervoor dat je op elkaars lip zit. Je wordt gedwongen om meer rekening met elkaar te houden. Waar je voorheen je collega’s als uitlaatklep gebruikte, is deze mogelijkheid er niet. De scheidingslijn tussen werk en privé wordt lastiger en er ontstaan meer irritaties.

Kinderen thuis

De kinderen zijn meer thuis, krijgen thuis les en gaan bijvoorbeeld niet meer naar de sportvereniging. Dit zorgt voor veel drukte en stress in huis. Ook het huishouden gaat hierdoor non-stop door. Hierdoor komt er veel druk op het huishouden en de ouders te staan. De kinderen moeten geholpen en vermaakt worden en het huishouden moet continu aan kant gemaakt worden. Dit zorgt vaak voor veel irritaties.

Onbegrip en stress

De pandemie heeft bij veel mensen voor veel stress gezorgd. Bang om ziek te worden of bang dat iemand in de familie ziek wordt. Je moest je veel aanpassen en al het bekende veranderde. Bij veel mensen heeft dit veel stress en zelfs depressies opgeleverd. Ook wanneer iemand ziek is geworden, ontstond er soms onbegrip. Zeker wanneer de nasleep lang duurde. Ook deze factoren zorgde vaak voor meer irritaties.

Wanneer er veel irritaties ontstaan, lijkt een scheiding soms een goede uitweg. Het aantal scheidingen is dan ook toegenomen.

Nieuws overzicht