Waarmee kan ik je helpen?

Naamrecht

Ouders zijn vrij om de voornaam van hun kind te kiezen. De belangrijkste beperking is dat het geen onbehoorlijke naam mag zijn. Het kan zijn dat je niet tevreden bent met de door jouw ouders gekozen naam. Het kan ook zijn dat je een voornaam wilt toevoegen of wilt schrappen. Ik help je graag bij een naamswijziging.

Voornaam wijzigen

Wie zijn voornaam wil wijzigen, moet daarvoor een verzoek indienen bij de Rechtbank. De nieuwe voornaam mag niet ongepast zijn en er moeten zwaarwichtige belangen zijn om de naamswijziging te verzoeken. Je moet je in deze procedure laten bijstaan door een advocaat. Advocatenkantoor Maas helpt je graag met het indienen van een verzoek tot naamswijziging bij de Rechtbank.

Naamrecht voor minderjarigen

Bij minderjarigen is het daarnaast van belang dat de wettelijk vertegenwoordiger het verzoek namens de minderjarige moet indienen. Als de minderjarige 12 jaar of ouder is, wordt hij of zij door de rechtbank gehoord.

Na de procedure

Als de rechter instemt met het verzoek tot voornaamswijziging, geeft de rechtbank dit door aan de burgerlijke stand. Jouw geboorteakte wordt dan aangepast en jouw nieuwe voornaam wordt in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) doorgevoerd. Overheidsinstanties die zijn aangesloten op de GBA ontvangen automatisch de naamswijziging. Aan andere instanties moet je zelf doorgeven dat jouw voornaam is gewijzigd.

Advocatenkantoor Maas helpt je graag met het indienen van een verzoek tot voornaamswijziging.

Heb je vragen of ben je benieuwd hoe de procedure verloopt? Je kunt bij Advocatenkantoor Maas langskomen tijdens het gratis spreekuur of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek

Ik kijk naar de haalbaarheid van je zaak en we bespreken de kosten.

Kan ook ‘s avonds of bij je thuis!

Maak direct een afspraak